Waterskicommissie

De skicommissie regelt voor WSV Randwijck alle zaken rond het waterskiën en wakeborden.

Het belangrijkste uitgangspunt is dat waterski en wakeborden toegankelijk moet zijn voor jong en oud, voor de ervaren watersporter en de  beginner!

Er zijn, naast de skiërs en wakeborders, ook heel wat leden nodig om een en ander in goede banen te leiden. Zo zijn er materialen beschikbaar of nodig, moeten zowel ervaren bootbestuurders (piloten) als assistent-piloten beschikbaar zijn en moet instructie gegeven worden. Op deze websitepagina zullen wij diverse aspecten toelichten en de gemaakte afspraken vermelden aangaande de volgende onderwerpen:

Algemeen geldende regels

Aandachtspunten voor alle skiërs en wakeborders

Naast het clubgebouw heeft de skicommissie een ski-hok beschikbaar. Voor het gebruik hiervan gelden  wat regels.

• Ruim je eigen skispullen op zodra je klaar bent met skiën.
• Houd het ski-hok netjes: de skispullen zijn van ons allemaal, dus ga er dan ook mee om alsof het je eigen spullen zijn!
Als je wilt skiën meld je dan bij de piloot die vaart. Hij kan dan een tijd aangeven wanneer je aan de beurt bent.

Op drukke dagen zal er een lijst bovenaan de skisteiger hangen waarop je je kunt inschrijven.

Aandachtspunten voor (nieuwe) piloten.
Zodra er gevaren wordt is het wettelijk verplicht om een co-piloot aan boord te hebben.
Deze dient minimaal 16 jaar of ouder te zijn.
Het streven van de skicommissie is om meer te varen dan de afgelopen jaren.
Hierbij is natuurlijk jullie hulp nodig.

Er zijn veel ervaren piloten en skiërs op onze club die nieuwe skiërs weer kunnen gaan opleiden. Wij hopen dat er in de toekomst dan weer genoeg piloten en ervaren skiërs zullen zijn om een nieuw showteam op te starten. Het showteam van WSV Randwijck was voor onze club natuurlijk in het verleden wel iets waar wij heel trots op konden zijn.

Prijzen van skikaarten.
Jeugdkaart voor 1 uur skiën € 17,50;
volwassenenkaart voor 1 uur skiën € 35,00.

Halve kaarten zijn natuurlijk ook nog altijd te verkrijgen voor de helft van de prijs.
De skikaarten zijn te verkrijgen in het clublokaal. Er kan niet “op de pof” gekocht worden!

Skitikken zullen direct na het skiën afgerekend moeten worden.
GEEN SKIKAART = NIET SKIËN
P.S. Wij doen natuurlijk ook een beroep op de senior skiërs van onze club. Skiën is iets dat men net als fietsen en schaatsen nooit echt zal verleren. Alleen zijn misschien wat extra rek- en strekoefeningen wel aan te bevelen.

Onze Skiboot
Sinds 2010 zijn wij in het bezit van een skiboot: de Ski Nautique 196. Deze boot voldoet aan al onze wensen.

De boot is inmiddels weggeweest voor onderhoud naar een betrouwbaar en professioneel reparatiebedrijf. Hierdoor is de boot nu weer tiptop in orde voor het komende seizoen en hij vaart momenteel zelfs 10 tot 12 km harder; het is maar dat jullie het weten!
Echter de skiboot zal uitsluitend ingezet worden voor het varen van skiërs of ingezet worden voor activiteiten van andere commissies. Het is dus niet de bedoeling dat deze voor overige recreatieve doeleinden wordt gebruikt! Het is en blijft een skiboot.
Voor de geïnteresseerden geven we de technische specificaties van deze boot:
– Correct Craft Ski Nautique 196, bouw- en modeljaar 2002
– 6,45 x 2,31 x 0,61 m.(lengte x breedte x diepgang)
– PCM 5,8 liter V* 330 Pk.
– LPG-installatie
– Perfect Pass
– Flight Control Tower
Met deze boot hopen wij de komende jaren samen met u veel ski-, wakeboard- en waterplezier te hebben.

mailadres: skicie@wsvrandwijck.nl

sinds 2017 ook een eigen Facebook pagina WSV Randwijck.

Nieuwe initiatieven:

De skicommissie wil het skiën en wakeborden aantrekkelijk houden voor liefst nog meer leden. Er zijn dan ook een aantal zaken die we willen nastreven.