Update maatregelen Covid-19

Zoals u allen gisteravond tijdens de persconferentie van de premier heeft kunnen vernemen worden de maatregelen tegen het coronavirus minimaal verlengd t/m 28 april. Dit heeft ook ingrijpende gevolgen voor ons verblijf op Randwijck.

Na overleg met zowel de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de gemeente Maastricht hebben wij diverse scenario’s bekeken. Helaas moeten wij u mededelen dat onze mogelijkheden zeer beperkt zijn.

Ons terrein kan voor onze leden toegankelijk blijven onder strikte voorwaarden, met de kans op sluiting door de burgemeester indien de RIVM-maatregelen onvoldoende worden nageleefd!

Zoals bekend is mogen wij niet met 3 of meer personen (uitzondering gezinnen) bij elkaar verblijven en moeten wij minimaal 1,5 meter afstand bewaren. Helaas is dit bij onze verenigingsfaciliteiten (douches, toiletten) praktisch niet uitvoerbaar.

Wij mogen deze faciliteiten dan ook niet openen of in bedrijf stellen. Ook de watertappunten op het terrein en in de haven kunnen “besmet” worden. Hierbij komt ook nog het punt van de legionella kijken.

Wij betreuren het ten zeerste dat wij moeten mededelen dat alle facilitaire voorzieningen op ons terrein minimaal t/m 28 april niet beschikbaar zijn!

Zoals eerder gezegd kunt u naar Randwijck komen. U kunt er een frisse neus komen halen, even over het terrein wandelen of een klusje aan of rond de boot of caravan uitvoeren. Ook mag u voor de caravan van het weer genieten. Maar houdt u strikt aan de maatregelen van het RIVM!

De boodschap van het kabinet is duidelijk: Blijf zo veel mogelijk thuis!

Wij rekenen op ieders begrip en medewerking, en hopelijk kunnen wij ons dan over enkele weken weer in goede gezondheid treffen op onze mooie vereniging.

Categorieën: Algemeen, Bestuur