Update hoogwater 22-07-21

Volle gaas! Men man en macht wordt er, naast de normale werkzaamheden, door het bestuur en de leden gewerkt om te proberen om zo snel mogelijk weer de meeste van onze faciliteiten in bedrijf te krijgen. En dat gaat goed!

Vandaag een week geleden werden we overspoeld door het water van de Maas, en als je ziet wat we dan vandaag alweer voor elkaar hebben gekregen is onvoorstelbaar.

De onderspoelde tegels bij het clubgebouw zijn inmiddels weer teruggelegd en de sanitair unit is gestabiliseerd. De elektrische apparatuur uit het clubgebouw is vandaag door een reconditioneringsbedrijf opgehaald om te worden gedroogd, gecontroleerd en eventueel hersteld. Hoe snel we deze retour krijgen is afhankelijk van het conditioneringsbedrijf. We zijn naar alternatieven aan het kijken om onze exploitant te helpen zodat zij toch kunnen opstarten.

Gisteren is er met een groep leden keihard gewerkt om het zwembad, de tegels en het hekwerk schoon te maken en gisteravond konden we de kraan alweer openzetten om te gaan vullen. Eén van de pompen is gisteren ook al uitgebouwd en voor revisie weggehaald. De tweede pomp hebben we laten zitten om op te kunnen starten met de dosering zodra het water in het zwembad hoog genoeg staat. Verder is gebleken dat ook één van de doseerpompen defect is en vervangen moet worden, deze is besteld en wordt hopelijk nog voor het weekend geleverd.

Ook is er gisteren grond aangeleverd om de uitgespoelde caravanplaatsen op te vullen. Ons lid Eddy heeft kunnen regelen dat er een kleine shovel aanwezig was en heeft hiermee de grond op de diverse caravanplaatsen gestort.

Inmiddels zijn ook de beide elektrische hoofdaansluitingen en de gasmeter vervangen door de netbeheerder en hebben we inmiddels weer spanning op de hoofdverdeler voor de stroompunten bij de caravans. We moeten nog enkele kleine reparaties uitvoeren aan diverse paaltjes en daarna gaan we gefaseerd weer spanning zetten op de stroompunten bij de caravans. Ook komt morgen de leverancier van de besturing van de toegangspoort. Hopelijk lukt het ook om deze morgen te repareren.

Verder zijn ook de 3e en 4e container alweer goed gevuld met afval. Deze worden morgen verwijderd en komen dan niet meer terug. Zorg dus dat, als u nog materiaal moet afvoeren, dit vanavond in de container ligt!

Zaterdag gaan we gezamenlijk de verwijderde caravans weer terugplaatsen met de tractoren van de vereniging. Help elkaar hier weer bij dan klaren we ook deze klus weer met zijn alle.

Het heeft veel energie en tijd gekost maar de vereniging is naar verwachting in de loop van volgende week alweer grotendeels operationeel.

Het is dan ook jammer dat er toch enkele leden zijn die blijkbaar denken dat de regels niet voor hun gelden en toch met de auto of scooter over het terrein rijden. We betreuren dit ten zeerste en vinden dit getuigen van weinig respect voor het bestuur en de vereniging. We zitten hier niet op te wachten, maar zien ons gedwongen om deze leden uit te nodigen voor een serieus gesprek.

We zijn zo goed bezig, laten we deze gigantische klus samen tot een goed einde brengen!

Categorieën: Algemeen, Bestuur