Over WSV Randwijck

Graag willen wij u kennis laten maken met de in 1945 opgerichte en in Maastricht-Heugem langs de Maas gelegen Watersportvereniging Randwijck.

Zoals de naam al doet vermoeden staat bij onze club het beoefenen van de watersport hoog in het vaandel.

Dat kan bij ons op diverse wijzen:

Het feit dat wij een vereniging zijn wil zeggen dat ons terrein en jachthaven alleen toegankelijk zijn voor de leden. Wel kunnen leden – in beperkte mate- bezoekers meenemen om met onze vereniging kennis te maken.

Jachthaven. In onze jachthaven hebben wij circa tachtig ligplaatsen voor zeil- en speedboten, kajuitbootjes of grotere jachten tot c.a. 15 m lengte. Onze haven is o.a. voorzien van elektriciteit en drinkwater, een trailerhelling en botenkraan (zie ook havencommissie).

Zwembad. Zwemmen kan in ons verwarmd zwembad, dat in de regel vanaf Pinksteren tot half september geopend is. Het is een zwembad dat zich kan meten met professionele, commerciële baden in omvang en http://Havencommissieonderhoud.

Sportvelden. Ook andere sport- en spelvormen zijn bij ons mogelijk; zo ligt er een volleybalveld en een voetbalveld(je) en worden de aanwezige jeu de boules banen graag gebruikt.

Zonneweide. Langs de Maas is er ruim plaats en gelegenheid voor dagrecreatie en zonnebaden. Voor de jongere jeugd zijn er vele speelmogelijkheden zoals zandbakken, schommels en andere speeltoestellen.

Activiteiten. Er worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd (zie activiteitencommissie of Activiteiten). Hierdoor is Randwijck veel meer dan een watersportvereniging en biedt hiermee allerlei vormen van vertier.

Clublokaal. In ons clublokaal (zie ook Hoeskamer vaan Randwijck) is het binnen of buiten op het terras gezellig toeven met een drankje of hapje, een lunch of warme maaltijd. Ook snacks, snoep, ijs e.d. zijn verkrijgbaar. Het ruime terras is gedeeltelijk overdekt en biedt een fantastisch uitzicht op de Maas met alle activiteiten die daarop plaatsvinden.

Sanitaire voorzieningen. In het clubgebouw bevinden zich naast de gangbare toiletten ook douche- en kleedlokalen, welke overigens ook buiten de openingstijden van het clublokaal bereikbaar zijn. Ook aan de noordzijde van ons terrein beschikken wij over een moderne sanitaire unit.

Terrein. Ons terrein is helemaal ingepast in een omgeving van water en groen, waardoor bij opkomst direct een vakantiegevoel ontstaat. Daarbij beschikken wij over een ruime parkeergelegenheid en is er aparte ruimte gereserveerd voor boottrailers. Op ons zeer ruime terrein hebben wij 135 caravanplaatsen ter beschikking die natuurlijk zeer gewild zijn, maar waar met regelmaat ook plekken van beschikbaar komen (zie caravancommissie).

Wij hopen dat wij bij u voldoende interesse hebben gewekt om ook lid te worden van deze levendige en mooie club. Zie hiervoor het keuze item “Lidmaatschap”.