Koningsdag 2022

Geplaatst op 24-02-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur WSV Randwijck

Beste leden van Randwijck

Op 27 april 2022 is Koningsdag. Na het mislopen van Koningsdag in 2020 is thans Maastricht opnieuw aan de beurt om de organisatie van Koningsdag op zich te nemen.  De Koning bezoekt met zijn gevolg onze mooie stad Maastricht. Wat is Maastricht zonder onze Maas.  Het parcours loopt dan ook gedeeltelijk over en langs de Maas.

Vorige week donderdag, 17 februari 2022 werden we in kennis gesteld dat een groot gedeelte van het programma 2020 ook in 2022 wordt uitgevoerd.

Daar hoort ook bij het houden van de vlootshow die we voor ogen hadden in 2020.

Gisteravond hebben we al met een aantal zusterverenigingen bij elkaar gezeten om de organisatie voor 2022 te bespreken. Besloten is dat we ons weer gaan inzetten om de gezamenlijke watersportverenigingen in Maastricht op de kaart te zetten.

Vanuit de organisatie van Koningsdag zijn hieraan uit veiligheidsaspecten een aantal voorwaarden verbonden.

Inmiddels zijn we aan het checken wat wij als deelnemende zusterverenigingen kunnen presenteren tijdens Koningsdag. Omdat de voorbereidingstijd krap is vragen wij nu al aan de bootbezitters aan te geven wie interesse heeft deel te nemen aan deze vlootshow.

Wij gaan uit van gemiddeld 10 boten per vereniging zodat er dan ongeveer 50 boten op de Maas varen. Vóór 1 april 2022 dienen alle deelnemers bekend te zijn bij de organisatie. Latere aanmeldingen kunnen niet meer worden gehonoreerd.

Bootbezitters van Randwijck die aan deze festiviteit willen deelnemen kunnen zich melden bij de secretaris van onze vereniging, Jo D’Elfant. Dat kan via de mail siraterces.[antispam].@wsvrandwijck.nl.

In de aanmelding dient het volgende vermeld te worden:

• De naam van de boot.
  • Eventueel registratienummer van de boot.
  • Naam eigenaar/schipper
  • Adres eigenaar/schipper
  • Woonplaats van de eigenaar/schipper.
  • van de eigenaar/schipper waaronder hij bereikbaar is. Van belang bij het parcours varen.
  • Hoeveel personen er aan boord aanwezig zijn op 27 april 2022. Uitgaande van alleen leden van de eigen vereniging.

Er mogen echter geen gasflessen aan boord van de deelnemende boten zijn!

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een deugdelijk reddingsvest te dragen. Het mag ook een blokreddingsvest te zijn. Het reddingsvest dient voldoende drijfvermogen te hebben en er voor te zorgen dat het hoofd boven water blijft.

Voor de deelnemers zal een informatie sessie worden gehouden. Het tijdstip hiervan is nog niet bekend maar zal worden gecommuniceerd.

De deelnemende boten krijgen allemaal een herkenningsvlag die zichtbaar gevoerd moet worden. Boten zonder deze vlag zullen zonder meer geweerd worden. De beroepsvaart is op woensdag 27 april gestremd.

Het bestuur nodigt alle gemotoriseerde bootbezitters uit deel te namen aan deze vlootshow, waarbij we ons als vereniging kunnen presenteren. We zullen tussentijds steeds informatie met jullie delen.

Met vriendelijke groet

Het bestuur.