Max. 2 personen bij de caravan of boot!

De afgelopen weken hebben wij meermaals de vraag gekregen of men met meerdere leden mocht samenzitten bij de caravan/boot als men zich aan de 1.5 mtr afstand hield. Ons inziens mocht dit volgens de maatregelen. Maar omdat er toch ruimte was voor discussie hebben we dit verder uitgezocht en de vraag bij de instanties neergelegd. De uitkomst is:

HET IS NIET TOEGESTAAN OM MET MEER DAN 2 PERSONEN (MET UITZONDERING VAN GEZINSLEDEN, HUISHOUDEN) BIJ ELKAAR TE ZITTEN!

Er wordt nl. verschil gemaakt tussen een samenkomst en groepsvorming. De site van de politie geeft eigenlijk het meest duidelijke antwoord. Hier staan vragen waaronder:

Als ik nou met (2, 3, 4, 5 etc) vrienden wil gaan….
… zwemmen, fietsen, film kijken, picknicken, voetballen, chillen in de duinen, barbecueën. Mag dat als ik genoeg afstand houd?

Nee. Als je iets organiseert met mensen van buiten je huishouden, is dat ook strafbaar. Ook al houd je genoeg afstand.
In de noodverordening zijn namelijk twee verschillende dingen strafbaar gesteld:
1. Het is verboden om samenkomsten te laten plaatsvinden, te (laten) organiseren of te laten ontstaan, dan wel aan dergelijke samenkomsten deel te nemen.
2. Het is verboden zich in een groep van 3 of meer personen op te houden zonder dat iedereen onderling een afstand houdt van ten minste 1,5 meter.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wij rekenen wederom op ieders begrip en medewerking.

Hou vol en blijf gezond!

Categorieën: Algemeen, Bestuur