Waterskicommissie

Welkom op de pagina van de waterskicommissie.

De skicommissie is er voor jong en oud, ervaren of beginner!Watersportvereniging

Wij als skicommissie hebben nieuwe ideeën, maar er zijn ook zeker een aantal zaken die gehandhaafd zullen blijven:

• Als er spontaan geskied wordt zal zoals altijd de oranje vlag bovenaan de steiger geplaatst worden zodat iedereen kan zien dat er geskied kan worden.
• Er zal op de Facebook pagina van de skicommissie (skicommissie Randwijck) telkens aangegeven worden wanneer er geskied kan worden. Nog geen lid van de Facebook pagina van de skicommissie, dan verwelkomen we u graag!
• Sinds het seizoen maakt de skicommissie gebruik van een Ski telefoon, als er geskied wordt zal de telefoon een WhatsApp bericht versturen. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een WhatsApp bericht naar +31621503926. De skitelefoon zal uw nummer opslaan en u bericht sturen wanneer de clubboot uitvaart. Wel is het van belang om het Ski telefoon in uw telefoon op te slaan met +31621503926 anders kan u geen bericht ontvangen.
• Er is een vast skischema gemaakt waarop de piloten vermeld staan. Dit kunt u vinden in ons clublokaal.
• In het voor- en naseizoen wordt er op woensdagavond geskied van 19.00 uur tot zonsondergang.

Nieuwe initiatieven:
• Een grote band voor kinderen.
• Teamuitje.
• Kinderskimiddag (In samenwerking met de jeugdcommissie).
• Senioren skiën.
• Fotoshoot.
• Duidelijke en transparante communicatie van hetgeen de skicommissie wilt opzetten en uitvoeren.
• Het vrij skiën zal tijdens de zomervakantie op vaste dagen plaatsvinden, namelijk op de woensdagavond van 19.00 uur tot zonsondergang en zaterdagochtend/middag van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Wij willen wel nu al een aantal punten onder de aandacht brengen die bestemd zijn voor alle skiërs.

• Ruim je eigen skispullen op zodra je klaar bent met skiën.
• Houd het skihok netjes: de skispullen zijn van ons allemaal dus ga er dan ook mee om alsof het je eigen spullen zijn!
• Als je wilt skiën meld je dan bij de piloot die vaart. Hij kan dan een tijdslimiet aangeven wanneer je aan de beurt bent. Op drukke dagen zal er weer een lijst bovenaan de skisteiger hangen waarop je je kunt inschrijven.
Enkele aandachtspunten voor (nieuwe) piloten.
Zodra er gevaren wordt is het wettelijk verplicht om een co-piloot aan boord te hebben.
Deze dient minimaal 16 jaar of ouder te zijn.
Het streven van de nieuwe skicommissie is om meer te varen dan de afgelopen jaren.
Hierbij hebben wij natuurlijk jullie hulp nodig. Er zijn veel ervaren piloten en skiërs op onze club die nieuwe skiërs weer kunnen gaan opleiden. Wij hopen dat er in de toekomst dan weer genoeg piloten en ervaren skiërs zullen zijn, om een nieuw showteam op te starten. Het showteam van WSV Randwijck was voor onze club natuurlijk in het verleden wel iets waar wij heel trots op konden zijn.
Door het wisselvallige lenteweer heeft men weinig kunnen skiën in april. Zelfs de “diehards” hadden het af en toe zwaar tijdens het skiën met de lage watertemperatuur. Maar hoop doet leven zegt men en wij verwachten nu natuurlijk een geweldige zomer met hoge temperaturen en veel ski plezier voor jong en oud.
Want aan de boot zal het niet liggen! De boot is inmiddels weggeweest voor onderhoud naar een, betrouwbaar en professioneel reparatiebedrijf. Hierdoor is de boot nu weer tiptop in orde voor het komende seizoen en hij vaart momenteel zelfs 10 tot 12 km harder, het is maar dat jullie het weten!
Echter de skiboot zal uitsluitend ingezet worden voor het varen van skiërs of ingezet worden voor activiteiten van andere commissies. Het is dus niet de bedoeling dat deze voor overige recreatieve doeleinden wordt gebruikt! Het is en blijft een skiboot.

skirecord

Prijzen van skikaarten.
Jeugdkaart voor 1 uur skiën € 17,50; Volwassenekaart voor 1 uur skiën € 35,00. Halve kaarten zijn natuurlijk ook nog altijd te verkrijgen voor de helft van de prijs.
Zoals altijd zijn de skikaarten weer te verkrijgen in het clublokaal. Er kan niet “op de pof” gekocht worden! Skitikken zullen direct na het skiën afgerekend moeten worden.
GEEN SKIKAART = NIET SKIEN
P.S. Wij doen natuurlijk ook een beroep op de senior skiërs van onze club. Skiën is iets dat men net als fietsen en schaatsen nooit echt zal verleren. Alleen zijn misschien wat extra rek- en strekoefeningen wel aan te bevelen.

Mailadres en Social media:
mailadres: skicie@wsvrandwijck.nl en sinds vorig jaar ook een eigen Facebook pagina.

Onze Skiboot
Sinds 2010 zijn wij in het bezit van een nieuwe skiboot. Het is een Ski Nautique 196 geworden, die precies voldoet aan onze wensen.
Technische specificaties:
– Correct Craft Ski Nautique 196, bouw- en modeljaar 2002
– 6,45 x 2,31 x 0,61 m.(lengte x breedte x diepgang)
– PCM 5,8 liter V* 330 Pk.
– LPG-installatie
– Perfect Pass
– Flight Control Tower
Met deze boot hopen wij de komende jaren, samen met u,
veel ski-, wakeboard- en waterplezier te hebben.

Skiboot WSV Randwijck

Comments are closed.