Over Randwijck

Graag willen wij u via deze site kennis laten maken met de in 1945 opgerichte en in Maastricht-Heugem langs de Maas gelegen Watersportvereniging Randwijck.
Onze vereniging is in de loop der tijd meegegroeid met de actuele behoeften. Zoals de naam al doet vermoeden, staat het beoefenen van de watersport hoog in het vaandel van onze club. Dat kan bij ons op diverse wijzen: waterskiën, zeilen, kanoën, recreëren op het water of zwemmen.
Het feit dat wij een vereniging zijn, wil zeggen dat ons terrein alleen toegankelijk is voor de leden. Wel kunnen leden – in beperkte mate- ook bezoekers meenemen om met onze vereniging kennis te laten maken.
In onze jachthaven hebben wij circa tachtig ligplaatsen voor zowel zeil- en speedboten, kajuitbootjes of grotere jachten tot c.a. 15 m lengte. Onze haven is o.a. voorzien van elektriciteit en drinkwater, een trailerhelling en botenkraan (zie havencpomissie).

Zwemmen kan in ons verwarmd zwembad, dat in de regel vanaf Pinksteren tot half september geopend is. Ook andere sport- en spelvormen zijn bij ons mogelijk; zo ligt er een volleybalveld en een voetbalveld(je) en worden de aanwezige jeu de boules banen graag gebruikt. Langs de Maas is er ruim plaats en gelegenheid voor dagrecreatie en zonnebaden. Voor de kleinere jeugd zijn er vele speelmogelijkheden zoals zandbakken, schommels en andere speeltoestellen.

Daarnaast worden er regelmatig allerlei activiteiten ondernomen waarbij ook de kinderen of oudere jeugd wordt betrokken, met name in de periode van de schoolvakanties. In ons clublokaal, Randwijck Harbour & Beach Club is het gezellig toeven, binnen of buiten op het terras met een drankje of hapje, een lunch of diner. Ook snacks, snoep, ijs e.d. zijn verkrijgbaar. Het ruime terras is gedeeltelijk overdekt en biedt een fantastisch uitzicht op de Maas en alle activiteiten die daarop plaatsvinden. Zie elders op deze website!

Gedurende het zomerseizoen worden in en rond het clublokaal diverse festiviteiten en activiteiten georganiseerd. In het clubgebouw bevinden zich ook de toiletten en de douche- en kleedlokalen, die overigens ook buiten de openingstijden van het clublokaal bereikbaar zijn. Ook aan de noordzijde van ons terrein beschikken wij over een moderne sanitair unit.

Wij beschikken over een ruime parkeergelegenheid en bovendien is er een aparte ruimte gereserveerd voor boottrailers.
Op ons zeer ruime terrein hebben wij 135 caravanplaatsen ter beschikking die natuurlijk zeer gewild zijn, maar waar desondanks met regelmaat ook plekken van beschikbaar komen (zie caravancommissie).

Wij hopen uw interesse voor onze club te hebben gewekt en nodigen u dan ook van harte, geheel vrijblijvend uit voor een kennismakingsgesprek op onze vereniging.

Onder “Nieuwe leden” vind u verdere informatie over onze actuele tarieven e.d.

Comments are closed.